salata-pasulj-makarone

SALATA OD PASULJA SA MAKARONAMA

Pasulj skuvati dok zrno ne omekša, ali da ostane celo da se ne raspada, procediti i staviti u činiju da se ohladi. Skuvati makarone, procediti i dodati u činiju gde je pasulj.

Sastojci

  • 300g žuto-zelenog pasulja
  • 1 šargarepa
  • 200g posnih makarona
  • 2 čena belog luka
  • 1 paradajz
  • 1/2 ljuta papričica
  • 100g biljnog sira
  • 1 kašika sirćeta
  • 200g posnog majoneza
  • Malo soli

Pasulj skuvati dok zrno ne omekša, ali da ostane celo da se ne raspada, procediti i staviti u činiju da se ohladi. Skuvati makarone, procediti i dodati u činiju gde je pasulj.

Ostaviti u frižideru da prenoći pre serviranja.

Dok se hlade pasulj i makarone, pripremiti ostale sastojke: narendati šargarepu, umešati sa sirom i sitno naseckati malo ljute papričice, paradajz i beli luk. Dodati 1 kašiku sirćeta samo da dobije šmek (a da ne bude kiselo) i posoliti po ukusu. Sve sastojke izmešati i preliti majonezom.