Pasulj skuvati dok zrno ne omekša, ali da ostane celo da se ne raspada, procediti i staviti u činiju da se ohladi. Skuvati makarone, procediti i dodati u činiju gde je pasulj.
Sastojci
- 300g žuto-zelenog pasulja
- 1 šargarepa
- 200g posnih makarona
- 2 čena belog luka
- 1 paradajz
- 1/2 ljuta papričica
- 100g biljnog sira
- 1 kašika sirćeta
- 200g posnog majoneza
- Malo soli
Pasulj skuvati dok zrno ne omekša, ali da ostane celo da se ne raspada, procediti i staviti u činiju da se ohladi. Skuvati makarone, procediti i dodati u činiju gde je pasulj.
Ostaviti u frižideru da prenoći pre serviranja.
Dok se hlade pasulj i makarone, pripremiti ostale sastojke: narendati šargarepu, umešati sa sirom i sitno naseckati malo ljute papričice, paradajz i beli luk. Dodati 1 kašiku sirćeta samo da dobije šmek (a da ne bude kiselo) i posoliti po ukusu. Sve sastojke izmešati i preliti majonezom.