Pasulj stavimo da se kuva, zatim dodamo luk i sodu bikarbonu. Kada pasulj omekša, dodamo so i ostavimo da se kuva. Pošto smo skuvali pasulj, procedimo ga, a luk odstranimo. U sud dodamo maslinovo ulje, limunov sok, beli biber, bosiljak i krupnu so, sve izmešamo i napravimo preliv. Vreli pasulj prelijemo pripremljenim prelivom. Sačekamo da se ohladi i nakon toga dodamo parčiće paradajza i maslinki.
Sastojci
- 200 g pasulja,
- 1 glavica crnog luka
- 4 manja paradajza
- 12 zelenih maslinki
- 6 kašika maslinovog ulja
- 3 kašike limunovog soka
- 1 kafena kašika belog bibera
- bosiljak
- pola kafene kašike soda bikarbone
- so
- crni biber
Pasulj stavimo da se kuva, zatim dodamo luk i sodu bikarbonu. Kada pasulj omekša, dodamo so i ostavimo da se kuva. Pošto smo skuvali pasulj, procedimo ga, a luk odstranimo. U sud dodamo maslinovo ulje, limunov sok, beli biber, bosiljak i krupnu so, sve izmešamo i napravimo preliv. Vreli pasulj prelijemo pripremljenim prelivom. Sačekamo da se ohladi i nakon toga dodamo parčiće paradajza i maslinki.
Servirajte u manje činije i uživajte!
Salata je pogodna kao dodatak jelima ili kao samostalan obrok.