pire-od-pasulja

ПИРЕ ОД ПАСУЉА

Пасуљ очистити, опрати и ставиту чинију са водом да преноћи. Сутрадан ставите пасуљ да се кува тј. да проври и прву воду баците. Долијте воду у пасуљ, додајте сво поврће, осим белог лука и кувајте 2 сата или док се пасуљ не скува. Процедите од воде и изблендирајте. Додајте ситно сецкани бели лук, со, бибер, зачине, туцану паприку, сенф и добро промешајте. Ставите на ватру и мешајући, кувајте пар минута. Пријатно!

Састојци

  • 200 г пасуља
  • 1 већа шаргарепа
  • 1 пашканат
  • 1 мања главица целера
  • 1 главица црног лука
  • 2-3 чена белог лука
  • 1 кашичица сенфа
  • 1 кашичица љуте туцане парике
  • по укусу со, бибер и зачини

Пасуљ очистити, опрати и ставиту чинију са водом да преноћи. Сутрадан ставите пасуљ да се кува тј. да проври и прву воду баците. Долијте воду у пасуљ, додајте сво поврће, осим белог лука и кувајте 2 сата или док се пасуљ не скува. Процедите од воде и изблендирајте. Додајте ситно сецкани бели лук, со, бибер, зачине, туцану паприку, сенф и добро промешајте. Ставите на ватру и мешајући, кувајте пар минута. Пријатно!

Савет: Послужите као прилог уз рибу!