Жуто-зелени пасуљ је познат и под називом славонац или сумпораш. Неутралан укус пасуља омогућава низ комбинација с различитим намирницама и зачинима, а доступност током целе године његову широку примену при кувању. Препоручује се да се при припремању оброка додају природни зачини у виду кима, першуна, нане, белог лука, ђумбира, лорбера, карија.
Овај пасуљ има изузетно калоричну вредност, као и друге неопходне биолошке материје и протеине, угљене хидрате, масти, есенцијалне аминокиселине, лецитин, калијум, калцијум, фосфор, гвожђе. Од витамина садржи Б1, Б2, Е, ПП. Због добре комбинације влакана и фолне киселине, пасуљ је добар чувар од можданог удара, болести srcа и дебелог црева.