salata-pasulj-paradajz

POSNA SALATA OD PASULJA SA PARADAJZOM

Pasulj stavimo da se kuva, zatim dodamo luk i sodu bikarbonu. Kada pasulj omekša, dodamo so i ostavimo da se kuva. Pošto smo skuvali pasulj, procedimo ga, a luk odstranimo. U sud dodamo maslinovo ulje, limunov sok, beli biber, bosiljak i krupnu so, sve izmešamo i napravimo preliv. Vreli pasulj prelijemo pripremljenim prelivom. Sačekamo da se ohladi i nakon toga dodamo parčiće paradajza i maslinki.

Sastojci

  • 200 g pasulja,
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 manja paradajza
  • 12 zelenih maslinki
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • 3 kašike limunovog soka
  • 1 kafena kašika belog bibera
  • bosiljak
  • pola kafene kašike soda bikarbone
  • so
  • crni biber

Pasulj stavimo da se kuva, zatim dodamo luk i sodu bikarbonu. Kada pasulj omekša, dodamo so i ostavimo da se kuva. Pošto smo skuvali pasulj, procedimo ga, a luk odstranimo. U sud dodamo maslinovo ulje, limunov sok, beli biber, bosiljak i krupnu so, sve izmešamo i napravimo preliv. Vreli pasulj prelijemo pripremljenim prelivom. Sačekamo da se ohladi i nakon toga dodamo parčiće paradajza i maslinki.

Servirajte u manje činije i uživajte!

Salata je pogodna kao dodatak jelima ili kao samostalan obrok.