pire-od-pasulja

PIRE OD PASULJA

Pasulj očistiti, oprati i stavitu činiju sa vodom da prenoći. Sutradan stavite pasulj da se kuva tj. da provri i prvu vodu bacite. Dolijte vodu u pasulj, dodajte svo povrće, osim belog luka i kuvajte 2 sata ili dok se pasulj ne skuva. Procedite od vode i izblendirajte. Dodajte sitno seckani beli luk, so, biber, začine, tucanu papriku, senf i dobro promešajte. Stavite na vatru i mešajući, kuvajte par minuta. Prijatno!

Sastojci

  • 200 g pasulja
  • 1 veća šargarepa
  • 1 paškanat
  • 1 manja glavica celera
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica ljute tucane parike
  • po ukusu so, biber i začini

Pasulj očistiti, oprati i stavitu činiju sa vodom da prenoći. Sutradan stavite pasulj da se kuva tj. da provri i prvu vodu bacite. Dolijte vodu u pasulj, dodajte svo povrće, osim belog luka i kuvajte 2 sata ili dok se pasulj ne skuva. Procedite od vode i izblendirajte. Dodajte sitno seckani beli luk, so, biber, začine, tucanu papriku, senf i dobro promešajte. Stavite na vatru i mešajući, kuvajte par minuta. Prijatno!

Savet: Poslužite kao prilog uz ribu!